Студено време и  валежи прогнозират синоптиците през януари. Очакват се

...
Студено време и  валежи прогнозират синоптиците през януари. Очакват се
Коментари Харесай

Чака ни истински зимен януари с температури до -20 градуса

Студено време и  валежи предвиждат синоптиците през януари. Очакват се температурите да паднат  до -20 градуса. От по кое време стартира захлаждането.

``
реклама

„ Предстои седмица, в която зимата ще подсети, че е реалност. От северозапад, в Източна България от североизток, ще стартира да нахлува доста леден арктичен въздух ", разгласи за Канал 3 Красимир Стоев - дежурен синоптик, Национален институт по метеорология и хидрология.

Най-студено ще бъде през втората половина от седмицата, като най-ниските температури ще бъдат сред -12 градуса и -7 градуса, а оптималните сред -5 и 0 градуса. След краткотрайно покачване на дневните температури в неделя, при започване на идната седмица от север и североизток към страната ще се спусне нова порция арктичен въздух ”, добави Стоев.

Вижте още вести от България!

Той посочи, че като цяло средномесечните температури през януари ще бъдат към и под климатичните правила.

„ Най-ниските температури ще бъдат сред -18 и -13 градуса, тук-там в котловините и до -20. По Черноморието -10 - -8градуса. Най-високите температури през януари ще бъдат сред 10 и 15 градуса и те ще са през втората половина от месеца. До средата на януари среднодневните температури ще бъдат под климатичните правила ”, разясни метеорологът.

И разясни:

„ По-зимно ще е през януари ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР